Suntem aici
pentru tine
O BIBLIOTECA DE 5 STELE CU 5 SECTII CONTACT
O colecție de
peste 320 000 titluri
VINO ACUM SI EXPLOREAZA catalogul online
Ceas aniversar
140 de ani
HAI SA SARBATORIM IMPREUNA 140 DE ANI mai multe
La pas cu
tehnologia
INTOTDEAUNA AM TINUT PASUL CU TEHNOLOGIA CERCETARE/ EDUCAȚIE
Covid 19
și biblioteca
SERVICII ÎN ALERTĂ descopera mai multe

BINE AȚI VENIT

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila

Suntem un colectiv de bibliotecari, bibliografi si informaticieni care și-au propus în paginile acestui site să vorbească mai mult despre serviciile, proiectele, realizările lor, care au un sigur destinatar: TU.

Daca știai ca la Bibliotecă sunt doar carți, avem vești cu totul surprinzătoare. Biblioteca a devenit locul unde fiecare poate găsi ceea ce îl intereseaza.

140 curiozităţi despre Biblioteca „Panait Istrati”

Împlinirea celor 140 de ani de existență reprezintă pentru Biblioteca Județeană “Panait Istrati” dovada că aceasta continuă să își găsească locul în peisajul cultural al Brăilei. Și pentru că ne dorim să ne cunoști mai bine ți-am pregătit 140 de curiozități despre cei 140 de ani de existență – proiecte, activități, ateliere, evenimente și lucruri mai puțin cunoscute despre Biblioteca ta!

CATALOGUL ONLINE

Catalogul electronic este o bază de date care conține toate colecțiile disponibile pentru public. Dacă vă interesează o anumită lucrare sau căutați o carte, o revistă sau chiar un document electronic nu este obligatoriu să vă deplasați până la sediul bibliotecii sau la una dintre filiale, ci doar căutați în baza date de unde veți putea afla situația acestuia, dacă este la raft sau împrumutat, precum și secția de unde se poate împrumuta.

Cărți și periodice tipărite

Cărți electronice

Periodice electronice

Documente audiovizuale

CLUBURI/ ACTIVITĂȚI/ ATELIERE

Calendarul nostru de evenimente unde puteți consulta evenimentele de actualitate sau care vor urma în curând la biblioteca noastră.

Lista atelierelor, cluburilor și activităților noastre. Aceasta listă poate suferi modificări in funcție de numărul celor inscriși sau a altor factori ce nu țin neaparat de bibliotecă. Consultați lista completa aici.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează în perioada 28 iunie – 6 august 2021 mult-așteptatul Club de Vacanță, după un an de pauză impusă de pandemia de coronavirus. Pregătim peste 25 de ateliere, pentru toate gusturile, începând cu cele de informatică, radiocomunicații, incubatorul de afaceri, până la cele de limbi străine, îndemânare, handmade și artistice.

Aflați mai multe despre brăileanul George Burianu, care în 1929 a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Automobilism (astăzi Formula 1). Bătălia dintre George Burianu, Enzo Ferrari si Achille Varzi la cursele Grand Prix din anii ’30 făcea deliciul spectatorilor din toată lumea.